--- NAVIGATIE ---

Mebius Anne (br. Radboud cssp) Hettinga
 
     

    Mebius Anne (br. Radboud cssp) Hettinga


    Geboren op woensdag 20 mei 1925 te Bozum als vierde kind. Man.
    Woont te Kameroen. Overleden donderdag 5 december 2013 te Gennip -verzorgingshuis Libermannhof 88 jaar oud. Begraven op woensdag 11 december 2013 te Gemert - kloosterkerkhof.
     
     
     
    Bron: Nieuwsbrief Hettinga Stichting, voorjaar 2014
    In memoriam

    Broeder Mebius Anne (Radboud) Hettinga

    Hij werd op 20 mei 1925 geboren in Bozum in Friesland in een gezin van elf kinderen. Na de lagere school ging hij in 1938 eerst naar het seminarie van de Congregatie van de Heilige Geest, later in 1940 ging hij over naar de broederopleiding in Baarle Nassau. Na zijn professie op 25 maart 1944 was hij enkele jaren werkzaam als metselaar en als kok in onze opleidingshuizen.

    In 1953 ging zijn grote wens in vervulling, hij werd benoemd voor Kameroen. Monseigneur Teerenstra had voor zijn bisdom Doumé een goed vakman nodig, er moest veel gebouwd worden. Zo heeft hij met zijn werklui o.a. de kerk in Abong-Mbang en Andjou en het zusters huis en school in Bétare-Oya gebouwd.
    Later werd hij chauffeur op de tientonner van het bisdom en voorzag hij de missieposten van alles wat er nodig was. Over deze tijd kon hij smeuïge en sterke verhalen vertellen. Iedereen zag hem met plezier komen en vond het jammer, wanneer hij weer ging, want hij verstond de kunst om iedereen te laten lachen.

    In 1969 werd hij gevraagd voor de procuur (locatie-manager) van Douala, de havenstad. Daar lag voor hem de taak, waarin hij zich het meest ontwikkeld: het ontvangen van
    medebroeders en gasten, die per boot of vliegtuig aankwamen of vertrokken. Hij ontwikkelde zich als een fantastische gastheer, zoals velen zich hem nog zullen herinneren.
    In 1976 werd hij overgeplaatst naar de hoofdstad Yaoundé en werd er gastheer op de 'Casba'. Ook hier was hij van onschatbare waarde voor medebroeders, die weer even op verhaal moesten komen. Hij wist de juiste toon te vinden voor iedereen, zodat ieder het gevoel kreeg' speciaal' te zijn. Belangstelling, dienstbaarheid, gulheid en een verrassende dosis humor maakte hem tot een welgeziene gastheer. Hij was altijd vrolijk en opgewekt en dat werkte aanstekelijk op zijn omgeving en op zijn personeel, met wie hij goed wist om te gaan.

    In 1994 kwam Mebius terug naar Nederland en heeft 12 jaar ingewoond bij zijn zus Stien aanvankelijk in Grouw en later in Irnsum. De ziekte van Parkinson, waaraan hij al leed in Kameroen, werd erger en hij onderging een zware operatie in het ziekenhuis in Groningen. Toen hij 2006 meer verzorging nodig had, ging hij naar het verzorgingshuis Libermannhof in Gennep. Zijn humor bracht hij gelukkig met zich mee.
    Op 8 augustus heeft hij in het bijzijn van Stien en zijn nichtje het sacrament der zieken ontvangen. Op 5 december 2013 is hij vredig ingeslapen. Op 11 december 2013 is hij te rusten gelegd te midden van zijn medebroeders op het kloosterkerkhof te
    Gemert.


  • Zijn vader is:
    Nicolaas Douwes (Klaas) Hettinga
    Geboren op zaterdag 2 juli 1892 te Sanfirden als zevende kind.
    Woont te Bozum (vanaf 1922 tot 12-05-1934) en te Irnsum. Hij is veehouder en handelaar in tuinbouwzaden.
    Overleden maandag 31 maart 1969 te Irnsum 76 jaar oud. Begraven te Irnsum rk.

  • Zijn moeder is:
    Catharina (Trijntje) Sinnema
    Geboren op zondag 8 maart 1896 te Warga.
    Overleden zondag 2 oktober 1988 te Heerenveen 92 jaar oud. Begraven te Irnsum rk.
 
 
     
     
     
     
     
    Van deze persoon:
    Mebius Anne (br. Radboud cssp)
    Laatst gewijzigd: 07-11-2014
    Gebruikte bronnen: o.a. Lc 05-06-2014.
    Regnr: 192505200
    Stamnummer: n.v.t.
    Parenteel: n.v.t.
    Bestand: STAM
    Op web: A
     
     
 
 
     
     
    Overzicht van personen gerangschikt op voornaam, achternaam of geboorteplaats: Hier
    Home: https://www.sta-data.nl/index.html
    stamboom@sta-data.nl
    Deze internetpagina is gemaakt met stamboomprogramma STA-DATA.
    op 30-07-2023